perjantai 17. toukokuuta 2013

Aika kuluu

Pennut kehittyvät kokoajan. Niille tulee enempi "omia juttuja" ja luonteen eroja. Niiden kanssa on mukava puuhastella ja katsella niiden touhuja.
Vähän tyhmänrohkeita ne ovat... mutta toisaaltaan en pysty kaikelta suojelemaan ja siinähän oppivat. Kunhan katsoo etteivät itseään särje. Terassilta on ihan pakko hypätä siitä korkeimmasta kohdasta alas. Noita_Di onnistui kiipeämään putken päälle. Miten, en vaan tiedä mutta siellä se taiteili ja tottakai putosi nurmikolle. Pupu_rei nukkui auringossa terassilla ja käänsi kylkeen pudoten maahan. Mitä tapahtui? Ei mitään, se jatkoi uniaan n.40cm pudotuksen jälkeen ihan tyytyväisenä.
Tipu-Whoopy syö kenkiä. Kokoajan. Nauhoja, pohjia, nikertää kärkiä. Ihme juttu, mikä niissä kengissä on niin kivaa.

Autoilevat kaikki pääosin todella hyvin. Eli hiljaa ja nukkuvat. Paitsi jos just on ollut parhaat leikit kesken, silloin alkavat kauhean huutokuoron "me ei haluta olla häkissä".  Onneksi näyttäisi ettei kukaan voi pahoin.

Ahneita, syövät äärimmäisen hyvällä ruokahalulla ihan mitä vaan. Menee nappulat märkinä ja kuivina, lihat, raejuustot. Tajuton hotkiminen. Vielä käyttävät myös maitobaaria, tosin taitaa olla aika tyhjiin lypsetty tuo baari.

Ulkona on ollut hienot ilmat, tykkäävät riehua siellä. Viuhka ja Voltti leikittää nitä todella hyvin. Riepu haluaisi hoivata ja hoivata. Opetti myös mitä tarkoittaa jos varoitetaan pysymään pois. Se on maailman paras kouluttaja. Kun ei uskottu varoitusta, se kävi murahtaen tönäisemässä pennun kuonolla nurin. Kun ei uskonut vieläkään, niin tönäisi uudestaan ja murahti vielä voimakkaammin. Sitten pentu uskoi ja istui katsomassa metrin päässä eikä tunkenut iholle. Vähän ajan päästä tuli hiukan mielistellen ja Riepu salli sen ja alkoi hoivata ja leikkiä. Nyt se murahtaa, kaikki pennut lopettavat heti. Kukaan ei mene paniikkiin tai näytä piestyiltä, ne vaan lopettavat riekkumisen/ruuan varastamisen/luun kärkkymisen.

Pennut sirutettiin ja tutkittiin keskiviikkona. Kaikki terveitä, erinomaisesti hoidettuja ja super sosiaalisia mussukoita. Vain draama prinsessa T-W kiljahti, mutta unohti sen heti samantien kun sai ihania kuivia nappuloita.
Eläinlääkärin stetarit sai kyytiä, naama nuoltiin märäksi ja meno liukkaalla pöydällä oli melkoinen.
Punnattiin ne samalla. Saapas nähdä minkä kokoisia noista tulee, niin samoissa menee edellisen pentueen tyttöjen kanssa.
P-R vähän vajaa 4kg (Pirkko oli samankokoinen)
T-W n.3,8kg (Voltin kanssa samaa painoluokkaa)
N-D n.3,6kg

Eli huomenna Noita-Di lähtee kotiinsa, nyyh. Sunnuntaina Tipu-Whoopy. Pupu-Rei jää vielä muutamaksi viikoksi iloksemme.

1 kommentti:

  1. Kyllä on ihan parasta totuttelua/kasvatusta alkutaipaleelle, kun on hoitotäti Riepu, puhumattakaan muista koirista, kissoista, lapsista, jne.

    VastaaPoista