perjantai 26. huhtikuuta 2013

4 viikkoa

Täytyy illalla tähän päivitellä kuvia ja uutisia lisää. Mutta on ne mainioita!
Hampaat ovat nyt todenteolla puhjenneet ja niiden käyttöä harjoitellaan yhä enemmän. Ihmisiin, toisiinsa, leluihin, ruokaankin. Annoin maisteltavaksi kanankaulat yksi päivä. Mitään juuri ei ne irti saaneet, mutta yritys hyvä. Suorastaan ehkä hupaisa.
Noita vei aarteensa sivumpaan ja jopa murahti siitä. Tassulla yritti pitää kiinni ja kiskoa pikkuruisella hampaillaan paloja. Tosin aikalailla onnistumatta.
Tipu nuoli kaulaa innolla, yritti purra ja näytti hiukan hölmistyneeltä kun ei irronnutkaan mitään.
Pupu jäi tasan niille sijoillee kaulan kanssa ja vimmatusti yritti saada irti jotain. Murinaa ei kyllä tullut.
Tipu luovutti jonkun hetken päästä ja muutkin kun kupilliset helpommin työstettävää ruokaa ilmestyi tarjolle. Viuhka kävi sitten napsimassa kaulat parempiin suihin.

Kaikki tulevat innolla aidalle heti kun siihen ilmestyy. Portista ovat tulla ulos pienen kynnyksen yli ongelmitta. Reviiri laajenee kokoajan.
Kaikki tykkäävät ihmisistä hurjasti ja hakeudutaan paijattavaksi. Syliin kiivetään ja pussaillaan.
Leluillakin leikitään enemmän ja enemmän. En huomaa kenenkään kovinkaan paljoa ääniin reagoivan. Räminäpurkkia saa heilutella vaikka kuinka eikä kukaan tunnu välittävän, itseasiassa ne leikkii sillä. Maahan kopautettua metallkikuppia käännytään katsomaan, muttei lähdetä pakoon. Toistolla ei edes katsota. Paitsi jos on ruokaa tulossa ;)
Kovasti ne kiipeilevät ja tutkivat paikkoja. Yhtä reippaasti menevät kahisevalla kuin liukkaalla pinnalla.

Voltti on loistava täti. Se oikein odottaa ja haluaa mennä leikkimään pentujen kanssa. Menee maahan ja kyljelleen, pennut kiipeilevät sen päällä ja purevat korvasta. Voltti sanoo muka takaisin ja kaikki ovat tyytyväisiä. Viuhka huokailee sohvalla ja syö puruluuta.
Viuhka imettää edelleen pentuja, onneksi. Tosin aika pikaisesti, enää ei nautiskele silmät kiinni piraijoiden käsittelystä. Jätöksien siivoaminen on vähän siinä ja siinä. Peään katsotaan kyllä ja huolehditaan. Mutta selkeästi antaa pentujen itsenäistyä jo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti